Η «Θεσσαλονίκη Για Όλους» τιμά την Ευρωπαϊκή Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο

Διακοσμητικές γραμμές

Η δημοτική κίνηση «Θεσσαλονίκη Για Όλους» με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Σπύρο Πέγκα τιμά την Ευρωπαϊκή Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο. 

Την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου στις 18:30 υποψήφιοι σύμβουλοι, φίλοι και υποστηρικτές της δημοτικής κίνησης «Θεσσαλονίκη Για Όλους» θα συγκεντρωθούν στον προαύλιο χώρο του Δημαρχιακού Μεγάρου Θεσσαλονίκης, απ’ όπου θα ξεκινήσει μια συμβολική ποδηλατοδρομία στην πόλη, τόσο σε ποδηλατόδρομους όσο και σε δρόμους, πλατείες και πεζόδρομους. 

Παράλληλα με την ποδηλατοδρομία, στην αίθουσα «Μανώλης Αναγνωστάκης» του Δημαρχιακού Μεγάρου, θα διεξάγεται debate μεταξύ των υποψηφίων δημάρχων Θεσσαλονίκης, το οποίο διοργανώνει το Δίκτυο των εθελοντικών οργανώσεων ThessDiktyo και το Δίκτυο SelectRespect. Σε αυτό θα συμμετέχει η «Θεσσαλονίκη για Όλους» και ο επικεφαλής της, υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Σπύρος Πέγκας. 

Την ίδια ώρα, 7 δυναμικές γυναίκες, υποψήφιες με τη δημοτική κίνηση «Θεσσαλονίκη Για Όλους» διοργανώνουν εκδήλωση στο Δημαρχιακό Μέγαρο, στην «Αίθουσα Νερού».

Η «Θεσσαλονίκη για Όλους» έχει συνολικές προτάσεις για την επίλυση του κυκλοφοριακού, με τον καλύτερο συνδυασμό ατομικών και συλλογικών μέσων. Συνοπτικά:

 

-Μετατροπή δρόμων σε οδούς ήπιας κυκλοφορίας, αύξηση των πεζοδρόμων στο ιστορικό κέντρο, χρήση minibus, πλήρες και ασφαλές δίκτυο ποδηλατοδρόμων. 

-Τουλάχιστον μια κυκλική διαδρομή ποδηλατόδρομου από το κέντρο προς την Τούμπα, την Ανάληψη και τη Νέα Παραλία. 

-Επικαιροποίηση και υλοποίηση του Σ.Β.Α.Κ. (Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας)

-Νέα ηλεκτρικά, δημόσια-δημοτικά λεωφορεία

-Επικαιροποίηση, επέκταση και έλεγχος των αποκλειστικής κυκλοφορίας λεωφορειολωρίδων 

-Βελτίωση της μετακίνησης με τα λεωφορεία του Ο.Α.Σ.Θ. 

-Πρόβλεψη για τη μεταφορά ποδηλάτων σε μετρό και λεωφορεία

-Κυκλικές διαδρομές λεωφορείων δωρεάν στο ιστορικό κέντρο από τους σταθμούς μετεπιβίβασης του μετρό

-Αυστηρή αντιμετώπιση του διπλοπαρκαρίσματος, της παράνομης στάθμευσης και στάσης σε διαβάσεις, ράμπες, ποδηλατόδρομους και λεωφορειολωρίδες

-Βελτιστοποίηση του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης -περιφερειακά κάθετα πάρκιγκ σε δημοτικά οικόπεδα -προδιαγραφές για ΑμεΑ

-Δημιουργία δημοτικής πλατφόρμας διαμοιρασμού οχημάτων 

-Επαναφορά και αυστηρή εφαρμογή του ωραρίου φορτοεκφόρτωσης των καταστημάτων

-Καταπολέμηση ηχορύπανσης από την κυκλοφορία 

-Συμπληρωματική γραμμή επιφανειακού τραμ

-Ανάπτυξη προαστιακού σιδηρόδρομου 

-Βιώσιμη θαλάσσια συγκοινωνία σε όλο τον Θερμαϊκό.

 

Με την παράκληση να δημοσιευθεί

 

«Θεσσαλονίκη Για Όλους»
Η δημοτική κίνηση «Θεσσαλονίκη Για Όλους» με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Σπύρο Πέγκα διεκδικεί την υποστήριξη των δημοτών της Θεσσαλονίκης στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 8ης και 15ης Οκτωβρίου 2023. Συγκροτήθηκε μέσα από την ανάγκη για δημιουργία μιας συμπεριληπτικής, αξιοβίωτης, σύγχρονης και φιλόξενης πόλης, που θα αποτελεί κόμβο καινοτομίας και αειφορίας. Το εκλογικό κέντρο του υποψηφίου δημάρχου Θεσσαλονίκης Σπύρου Πέγκα βρίσκεται στην οδό Τσιμισκή 126, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Είναι προσβάσιμο για τα άτομα με κινητική αναπηρία και στην είσοδο υπάρχει ειδική πινακίδα με γραφή braille για τα άτομα με οπτική αναπηρία, έτσι ώστε να έχουν ισότιμη πρόσβαση όλες και όλοι.

Περισσότερες πληροφορίες:
Τ: 2310277081 Ε: thessalonikigiaolous@gmail.com

Spread the love!