Υποψήφιοι

Χρυσαφίδης, Ευάγγελος

Αρχιτέκτων, Ομότιμος καθηγητής ΑΠΘ

Είμαι απόφοιτος του Αμερικανικού Κολλεγίου “ΑΝΑΤΟΛΙΑ” Θεσσαλονίκης. Σπούδασα Αρχιτέκτονας Μηχανικός στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων της Πολυτεχνικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.) και φοίτησα στο Οικονομικό της Ανώτατης Βιομηχανικής Σχολής Θεσσαλονίκης. Έχω σπουδές μουσικής στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης (θεωρητικά) και στο Μακεδονικό Ωδείο Θεσσαλονίκης (κλασσική κιθάρα). Διετέλεσα καθηγητής στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων της Πολυτεχνικής Σχολής του Α.Π.Θ και ελεύθερος επαγγελματίας. Ξένες Γλώσσες: Αγγλικά, Ιταλικά.

Έχω μεταπτυχιακές σπουδές, (MArts) στο Medical Architecture Research Unit (M.A.R.U.) του Polytechnic of N. London (P.N.L.), και ήμουν διδάκτωρ του τμήματος Αρχιτεκτόνων του Α.Π.Θ. Έχω εργαστεί ως Επιστημονικός Επισκέπτης στο M.A.R.U.(μεταπτυχιακό και ερευνητικό κέντρο στον προγραμματισμό και σχεδιασμό εγκαταστάσεων υγείας), ως Επιστημονικός Επισκέπτης στο Ερευνητικό Ινστιτούτο “Swedish Planning and Rationalization Institute” της Σουηδίας (S.pri), ως επισκέπτης του King’s Fund Centre του Λονδίνου και ως συνεργάτης της τεχνικής υπηρεσίας του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης, του νοσοκομείου Γρεβενών, του Σισμανόγλειου νοσοκομείου Κομοτηνής και της οδοντιατρικής σχολής Θεσσαλονίκης. Έχω συνεργαστεί επίσης με το δήμο Εύοσμου στην εκπόνηση μελέτης ¨Κέντρου Στήριξης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων και Επαγγελματιών¨ και με πολλούς άλλους οργανισμούς για την εκπόνηση μελετών (Δήμος Ξάνθης, Κοινότητα Νεοχωρούδας, Κοινότητα Πενταλόφου, Κέντρο διαχείρισης Λουτρικών Εγκαταστάσεων, για μελέτες στις εγκαταστάσεις λουτρών Σιδηροκάστρου κ.α.). Έχω διατελέσει: Μέλος του International Hospital Federation (I.H.F.), μέλος της Αρχιτεκτονικής Επιτροπής της Πολεοδομίας Θεσσαλονίκης, της Πολεοδομίας Εύοσμου και της Πολεοδομίας Χαλκιδικής (Αρχιτεκτονικό Συμβούλιο). Μέλος επίσης της μόνιμης επιτροπής του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας / ΤΚΜ για την “Αρχιτεκτονική Κληρονομιά και το Νεώτερο Αρχιτεκτονικό Έργο”, της μόνιμης επιτροπής του ΤΕΕ ΤΚΜ για τα επαγγελματικά θέματα, της επιτροπής του ΤΕΕ ΤΚΜ για χορήγηση άδειας επαγγέλματος και επιτροπών του Α.Π.Θ., όπως της επιτροπή βιβλιοθήκης, επετηρίδας, σπουδών κ.α. Μέλος της διεθνούς επιτροπής της U.I.A. για την Υγεία (UIA Public Health Group), μέλος της διοίκησης του συλλόγου αρχιτεκτόνων Θεσσαλονίκης-τον οποίο έχει εκπροσωπήσει και στην Πανελλήνια Ένωση Αρχιτεκτόνων-και μέλος του συμβουλίου της ένωσης για την τυποποίηση (ΕΝΕΠΡΟΤ). Είμαι διευθυντής του Ε΄Τομέα και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του τμήματος αρχιτεκτόνων του Α.Π.Θ.

Δίδαξα αρχιτεκτονικό προγραμματισμό και αρχιτεκτονικό σχεδιασμό και τεχνολογίες κατασκευής, ως καθηγητής στο τμήμα Αρχιτεκτόνων του Α.Π.Θ. και συνεργάστηκα με το Τμήμα Ιατρικής του Α.Π.Θ., στην ανάθεση του μαθήματος “Χωροθέτηση και Λειτουργία των Εγκαταστάσεων Υγείας”, με το τμήμα αρχιτεκτόνων του Πανεπιστημίου Kocaeli της Τουρκίας (ως αξιολογητής πτυχιακών εργασιών), με το τμήμα αρχιτεκτόνων του Πανεπιστημίου της Napoli Ιταλίας (Federico II), με το τμήμα αρχιτεκτόνων του Πανεπιστημίου του Aachen της Γερμανίας (επιβλέπων μεταπτυχιακού θέματος), με το Πανεπιστήμιο του Βόρειου Λονδίνου-τμήμα M.A.R.U. (ως επισκέπτης καθηγητής) και το Πανεπιστήμιο του Βελιγραδίου-Faculty of Organizational Sciences. Έχω παρακολουθήσει μεγάλο αριθμό πτυχιακών διπλωματικών εργασιών και ερευνητικών θεμάτων με θέματα που κυρίως επινόησα και οργάνωσα προγραμματικά ο ίδιος. Έχω λάβει μέρος σε πολλά διεθνή συνέδρια και ημερίδες που κύρια αναφέρονται στον προγραμματισμό και σχεδιασμό εγκαταστάσεων υγείας.

Ως ελεύθερος επαγγελματίας, έχω πάρει μέρος σε αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς και στον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό  μιας μεγάλης ποικιλίας επαγγελματικών θεμάτων, μικρής ή μεγάλης κλίμακας, κάποια από τα οποία έχω υλοποιήσει και κατασκευαστικά.

Είμαι συνταξιούχος από το 2021.

 https://qa.auth.gr/el/cv/echrysafidis

Θέτω υποψηφιότητα ως Δημοτικός Σύμβουλος με την παράταξη του Σπύρου Πέγκα ‘Θεσσαλονίκη για όλους’.

Θεσσαλονίκη για όλους και όλοι για τη Θεσσαλονίκη!

SHARE THIS: