Υποψήφιοι

Καντσά, Ουρανία (Νανά)

Αρχιτεκτόνισσα, Επιχειρηματίας

  • Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Θεσσαλονίκη. Μετά την αποφοίτησή μου από τη Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης, σπούδασα αρχιτεκτονική και πολεοδομία στο Πανεπιστήμιο της Στουτγάρδης. Τόσο η εμπειρία μου από το συγκεκριμένο σχολείο όσο και οι σπουδές μου  στην Γερμανία βοήθησαν  στην κατανόηση και αποδοχή του διαφορετικού, αλλά και στην αναγνώριση της σημασίας  ανάληψης προσωπικής ευθύνης τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο.  Οι δεσμοί με το σχολείο συνεχίζονται από την θέση της Γενικής Γραμματέα ΔΣ του Συλλόγου Αποφοίτων Γερμανικής Σχολής Θεσσαλονίκης και συνεπιμελήτρια ύλης του περιοδικού Sages Themen.
  • Με την ολοκλήρωση των σπουδών μου εργάστηκα ως αρχιτεκτόνισσα και project manager σε μελετητική κατασκευαστική εταιρία στη Θεσσαλονίκη, ενώ στη συνέχεια γνώρισα τον κόσμο του χυτού γυαλιού μέσα από τη μακρόχρονη συνεργασία μου με τη διεθνή εταιρία Glass Studio. Σε αυτό το πλαίσιο ταξίδεψα και συνεργάστηκα με πλήθος επώνυμων luxury hotels & resorts σε περισσότερες από είκοσι χώρες στη Μέση Ανατολή, την Ευρώπη, την Αμερική, την Ινδία και την Αφρική. Η επαγγελματική σταδιοδρομία σε διαφορετικές και απαιτητικές χώρες επιβεβαίωσε ότι τίποτα δεν είναι ανέφικτο αρκεί να έχει κανείς στόχους και να ακολουθεί πιστά το πλάνο που επιλέγει. Σήμερα  συνδυάζοντας διαφορετικές γνώσεις και εμπειρίες συνεργάζομαι με αρχιτεκτονικά γραφεία και ξενοδοχεία ως consultant, tabletop designer, stylist.
  • Παράλληλα, το ενδιαφέρον μου για την τέχνη και τις εικόνες ως μέσο παρατήρησης και κατανόησης του κόσμου, με οδήγησαν στο να συμμετέχω σε φωτογραφικά σεμινάρια, workshops, εκθέσεις, και πολιτιστικές δράσεις. Από αυτή την εμπειρία μου ξεχωρίζω τη συμμετοχή μου ως μέλος της ομάδας που επιμελήθηκε την έκθεση Together we curate, στο Momus Πειραματικό Κέντρο Τεχνών. 
  • Τα τελευταία χρόνια παρακολουθώ με αγωνία την πορεία της Θεσσαλονίκης ενώ πιστεύω ότι είναι ευθύνη του καθένα και της καθεμιάς μας να συμβάλλει σε μια συλλογική προσπάθεια αλλαγής στην πόλη.
  • Γι αυτό στις δημοτικές εκλογές 2023 επιλέγω να κατέβω ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τη Θεσσαλονίκη για Όλους και τον Σπύρο Πέγκα.  Εκτιμώ βαθιά την προσωπικότητα του Σπύρου Πέγκα, την προσφορά του στην πόλη, και κυρίως το όραμα του για μια Θεσσαλονίκη που θα χαρακτηρίζεται από καινοτομία, ποικιλομορφία και σεβασμό προς  τους/ις δημότες της. Με τη δική του καθοδήγηση η Θεσσαλονίκη για Όλους μπορεί να υλοποιήσει το όραμα για μια καλύτερη πόλη, μια πόλη για την οποία θα είμαστε περήφανοι και περήφανες.
  • Η εξωστρέφεια, η συνέπεια, η δημιουργικότητα, και η συλλογικότητα αποτελούν τους δικούς μου προσωπικούς άξονες σε αυτή τη κοινή προσπάθεια με την Θεσσαλονίκη για Όλους.

SHARE THIS: