Υποψήφιοι

Κυριακού, Ιορδάνα (Δανάη)

Επιχειρηματίας & Δημοσιογράφος

Είμαι η Δανάη Κυριακού. Κι αυτό, θα είναι κάτι σαν βιογραφικό. Ξεκινάμε; Πρώτα, τα «βασικά»: Σπούδασα στο Αριστοτέλειο και στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο. Οι σπουδές μου όλες είχαν να κάνουν με τις σχέσεις των ανθρώπων, με την επικοινωνία (ΜΜΕ).

Και πάμε στα σημαντικά τώρα: Πού με ξέρεις. Μάλιστα. Γνωριστήκαμε στους δρόμους, στα πολιτιστικά ρεπορτάζ, στα πεζοδρόμια, ανάμεσα σε ανθρώπους, όπως ακριβώς πρέπει να γνωρίζονται οι κάτοικοι μιας πόλης. Ίσως στον Θερμαϊκό, ίσως στο On the Road, ίσως στην Εφημερίδα. Ίσως, στο δικό μου πια, Little Cup.

Και ναι, το Little Cup μου, είναι στον Βαρδάρη. Κι είναι γεμάτο με ανθρώπους φωτεινούς, με τα κατοικίδιά τους να κυκλοφορούν ανάμεσα σε εκθέσεις φωτογραφίας και ρούχων. Γιατί κάπως έτσι μοιάζει το όνειρό μου για τη Θεσσαλονίκη. Να βουίζει σα μελίσσι, γεμάτη χαμόγελα, σε όλες της τις γειτονιές. Χωρίς εξαιρέσεις. Γιατί αυτό της ταιριάζει. 

Μου είπαν πως ένα βιογραφικό αποτελείται από 200 λέξεις. Στρίμωξα λοιπόν τα πάντα στις πρώτες 120κι άφησα τις υπόλοιπες γι’ αυτό που λατρεύω. Για τις σχέσεις των ανθρώπων.

Μα, έτσι σκέφτομαι την πόλη μου. Επικοινωνιακή και εξωστρεφή, με τον δικό της αέρα. Με εικόνες που σε χορταίνουν, με γειτονιές που σφύζουν ζωή, με δεύτερες και τρίτες ευκαιρίες, με φωτεινούς δρόμους και φωτεινούς ανθρώπους, που χαίρονται τις γωνιές της. Όλες. Χωρίς εξαιρέσεις.

SHARE THIS: