Υποψήφιοι

Κρητικός, Πέτρος

Πολιτικός Μηχανικός & Συγκοινωνιολόγος

Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη το 1970, από γονείς με καταγωγή από τα δύο άκρα της Ελλάδας, την Κέρκυρα και το Σουφλί. Έζησα τα παιδικά μου χρόνια στην Οδό Εγνατία μπροστά από το Καπάνι και με θέα την Άνω Πόλη, και τα εφηβικά μου χρόνια στο Ντεπώ.

Απόφοιτος του 14ου Λυκείου, Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός του ΑΠΘ, Κάτοχος Μεταπτυχιακού master από το Imperial College του Λονδίνου.

26 χρόνια μάχιμης εργασίας ως πολιτικός μηχανικός, συγκοινωνιολόγος, συνεργάτης και τεχνικός σύμβουλος σε έργα στη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα, την Αγγλία και την Ιρλανδία. 

Το μικρόβιο με τα κοινά «εμφανίστηκε» το 1991, όταν με την αξέχαστη παρέα των συμφοιτητών «τολμήσαμε» την ανεξάρτητη φοιτητική ομάδα Συνεργασία Πολιτικών Μηχανικών. Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων 2006-08 και 2008-10, όταν εκδώσαμε ολοκληρωμένες προτάσεις για τη μετακίνηση στη Θεσσαλονίκη. Εκλεγμένο μέλος στις Αντιπροσωπείες του Τεχνικού Επιμελητηρίου το 2010 και το 2012. Συμμετοχή στην ομάδα προγράμματος της Πρωτοβουλίας του Γιάννη Μπουτάρη το 2010. Μόνιμο μέλος της ΧΑΝΘ από το 2013.

Αγαπώ τη θάλασσα, τα ταξίδια, τη μουσική και τα βιβλία. Μου αρέσει να γνωρίζω ενδιαφέροντες ανθρώπους, με ιδιαίτερη ευαισθησία για παιδιά και νέους.

Με την μηχανολόγο μηχανικό Πετρούλα Μεντίζη έχουμε την Άρτεμις (2ο έτος Νομικής ΑΠΘ) και τον Στάθη (τελειόφοιτο Λυκείου).

Ζητώ μια πόλη ανθρώπινη, ανοικτή, ασφαλή, εξωστρεφή. Μια πόλη όπου κάθε ηλικιακή ομάδα (μαθητές, φοιτητές, νέοι επαγγελματίες, οικογενειάρχες, συνταξιούχοι) θα απολαμβάνει τη «συνέχεια», δηλαδή την δυνατότητα να ζει το παρόν και ταυτόχρονα να προγραμματίζει το μέλλον της. Με την ομάδα του Σπύρου Πέγκα, με πρόγραμμα και όραμα, μια Θεσσαλονίκη για Όλους.

 

Tηλέφωνο: +30.6972.264.895
Email: petkrit@otenet.gr

Instagram: petros_kritikos

SHARE THIS: