Υποψήφιοι

Τζακόπουλος, Αθανάσιος (Σάκης)

“Θεσσαλονίκη για Όλους” και προς όλους ανεξαιρέτως γιατί η πόλη μας αξίζει να πάει μπροστά!

Το μεγαλύτερο πρόβλημα στη Θεσσαλονίκη δεν έχει σχέση με το εάν υπάρχουν ή όχι κονδύλια για έργα και παρεμβάσεις, αλλά με το εάν είμαστε διεκδικητικοί, ικανοί και αποφασισμένοι να δημιουργήσουμε.

Με το συνδυασμό “Θεσσαλονίκη για Όλους” οι καλές προθέσεις τελειώνουν. Γιατί όλοι έχουν καλές προθέσεις, αλλά μένουν με τις προθέσεις…εμείς έχουμε και καλές προθέσεις και βούληση και σχέδιο και διάθεση για δουλειά!

Είμαι ενεργός πολίτης της Θεσσαλονίκης, που γεννήθηκε και μεγάλωσε στο ιστορικό Τσοτύλι Κοζάνης το 1962. Τελείωσα το 6ο Λύκειο Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια σπούδασα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, Αγρονόμος Τοπογράφος Μηχανικός (1987). Δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά στη Θεσσαλονίκη ως μελετητής δημοσίων έργων σε Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ως τεχνικός και αναπτυξιακός σύμβουλος σε φορείς του Δημόσιου και σε εταιρείες του ιδιωτικού τομέα. 

Η επαγγελματική μου πορεία με βοήθησε πολύ στο να αντιληφθώ τις ανάγκες της Θεσσαλονίκης και να τις θέσω ως προτεραιότητα. 

Σημαντικότερα σημεία αναφοράς στην προσωπική μου “πορεία προτεραιότητας” για τη Θεσσαλονίκη είναι τα έξι χρόνια προσφοράς στα κοινά από τη θέση του Αντιπροέδρου και του Προέδρου του Τμήματος Κεντρικής Μακεδονίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, ο ορισμός μου ως διευθύνοντα συμβούλου στην ΕΥΑΘ το 2004, η συμμετοχή μου, ως μέλους, στο Δ.Σ. της Τράπεζας Αττικής (2006-2012) και η θητεία μου (2019-2022) ως πρόεδρος της ΕΥΑΘ Παγίων. Διετέλεσα ενεργό μέλος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και στη συνέχεια όλων των κομματικών οργανώσεων της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη, αλλά και στους συλλόγους των μηχανικών.

Ξεκινήσαμε με την παράταξη «Ώρα Θεσσαλονίκης» να μιλήσουμε για τα προβλήματα της Θεσσαλονίκης και τις λύσεις που προτείνουμε, για το πώς θέλουμε και πρέπει να είναι η πόλη μας, το σπίτι μας, η επιχείρηση μας. 

Με βάση τα καταγεγραμμένα προβλήματα και το πρόγραμμα επίλυσης τους συστρατευτήκαμε στην πρωτοβουλία του Σπύρου Πέγκα.

Η παράταξη “Θεσσαλονίκη για Όλους” είναι μεν ίση με τις άλλες παρατάξεις, όχι όμως και όμοια. 

Γιατί έχει όλα τα χαρακτηριστικά, τα οποία προσδιορίζουν και φωτίζουν την ταυτότητα της πόλης μας. 

Η παράταξη έχει διαμορφωθεί με συνοχή και οργανωτική δομή, η οποία της δίνει τη δυνατότητα να εγγυηθεί -με τους καλύτερους δυνατούς όρους και προϋποθέσεις- τη δημιουργία μέλλοντος στην πόλη. 

Σε αυτή την “πορεία προτεραιότητας” είμαι πάντα ενεργός πολίτης, συμμετέχω στα κοινά, στον συνδικαλισμό, στο πολιτικό και κοινωνικό γίγνεσθαι συνεχώς από τα φοιτητικά μου χρόνια.

Βιώνω όλα τα καλά και όλα τα στραβά αυτής της πόλης και ως γονέας όντας παντρεμένος με την χημικό μηχανικό Ρίτσα Μολίδου, με την οποία έχουμε τρία παιδιά, τον Ηρακλή, την Εύα και τη Μαρία.

Οι δημοτικές εκλογές αποτελούν έκφραση της βούλησης των πολιτών για την πορεία προς την προκοπή. Δεν υπάρχει κανένας που δεν νοιάζεται για το καλό της πόλης μας. Η σοβαρότητα, η κοινή λογική, η αντίληψη της πραγματικότητας και ο σχεδιασμός λείπουν από κάποιους.

Εάν κάτι κατάφερε με μεγάλη επιτυχία ο απερχόμενος δήμαρχος είναι να ενώσει την αντιπολίτευση κάτω από ένα σύνθημα. «Αρκετά με τα ψεύτικα διλήμματα και τις αρχαϊκές νοοτροπίες, Ήρθε ο καιρός να πιάσουμε το νήμα από την αρχή και να εργαστούμε για τη Θεσσαλονίκη». 

Στο πλαίσιο αυτό βλέπω στο πρόσωπο του Σπύρου έναν άνθρωπο που με διάθεση και μεράκι έχει συγκεντρώσει ένα εκπληκτικό ψηφοδέλτιο, με φωνές και απόψεις κάθε πολιτικού, κομματικού, κοινωνικού και οικολογικού χώρου.

Κάποιοι μας προσάπτουν ότι είμαστε του ενός ή του άλλου χώρου, ότι στο παρελθόν έχουμε διαφωνήσει μεταξύ μας. Σε αυτούς απαντάμε ότι εμείς θα μιλάμε για τη Θεσσαλονίκη. 

Γιατί με τη ζωή μας δεν παίζουμε!

Γιατί με τη πόλη μας δεν παίζουμε!

Γιατί με τη ζωή μας στη πόλη δεν παίζουμε!

Σε καταστάσεις όπως αυτές που αντιμετωπίζουμε στη Θεσσαλονίκη σήμερα δεν χωρούν μεμψιμοιρίες. 

Μόνο η συστράτευση για το καλό του τόπου.

Συμμετέχω, λοιπόν, σ’ αυτή την προσπάθεια, ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος.

 

SHARE THIS: