Υποψήφιοι

Μενεγάκη, Ευστρατία (Τένια)

Αρχιτέκτονας εσωτερικών χώρων, Επιμελήτρια εκθέσεων, Ιδιοκτήτρια Apodec

Η Τένια Μενεγάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε αρχιτεκτονική εσωτερικών χώρων και διακόσμηση στο AAS – University of Central Lancashire. Συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στην Βαρκελώνη, στην σχολή ELISAVA, με αντικείμενο το Retail Design. 

Από το 2011 ως σήμερα εργάζεται ως αρχιτεκτόνισσα εσωτερικών χώρων, ως designer και ως ανεξάρτητη επιμελήτρια εκθέσεων. Έχει σχεδιάσει σημαντικό αριθμό ιδιωτικής και μη ιδιωτικής χρήσης.  

Το 2012 συν-ίδρυσε το Apodec, έναν ανεξάρτητο χώρο που δραστηριοποιήθηκε σε  πολιτιστικές, εκπαιδευτικές και εικαστικές δράσεις. Από το 2017 αναλαμβάνει η ίδια τη διαχείριση του Apodec, που λειτουργεί πια σε νέο τόπο, με αντικείμενα ενδιαφέροντος τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό και την επιμέλεια – φιλοξενία εικαστικών εκθέσεων. 

Οι συνεργασίες της καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα από δημιουργούς, καλλιτέχνες, designers, αρχιτέκτονες, μουσικούς και ακτιβιστές. Έχει οργανώσει, συντονίσει ή συμμετάσχει σε σειρά δράσεων, φεστιβάλ και συνεδρίων  που αφορούν στην κοινωνία των πολιτών, το design, τις εικαστικές τέχνες και τη μουσική. 

Την ενδιαφέρει πάντα η ανάπτυξη δικτύων επικοινωνίας, η δημιουργία ενός τοπολογικού χάρτη σύνδεσης των πολιτών και των δημιουργών. Μια “κοινού γίγνεσθαι”  Γεωγραφία. 

SHARE THIS: