Υποψήφιοι

Μάρκου, Νικόλαος

Εκπαιδευτικός, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Διδασκόντων Ιταλικής Γλώσσας, μέλος Οικολογίας-Αλληλεγγύη

Γεννήθηκα το 1981 στη Θεσσαλονίκη όπου διένυσα  τα πρώτα χρόνια της ζωής μου. Ολοκλήρωσα  τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση στη Λάρισα. Στη συνέχεια σπούδασα στην Ιταλία και στη Θεσσαλονίκη. Εκπλήρωσα το 2009 τις στρατιωτικές μου υποχρεώσεις στην Εθνική Φρουρά της Κύπρου. Απόφοιτος του Α.Π.Θ. στην Ιταλική Γλώσσα & Φιλολογία με Μεταπτυχιακό στον Ιταλικό Πολιτισμό, κατεύθυνση Μετάφραση, Διερμηνεία και Επικοινωνία και Υποψήφιος Δρ του Α.Π.Θ. στο ίδιο Τμήμα μέχρι σήμερα. Έχω εργαστεί ως Ε.Ε.Π. στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων (Τμήμα Μετάφρασης & Διερμηνείας-Παράρτημα Ηγουμενίτσας) και ως Εκπαιδευτής ενηλίκων στο ΔΙΕΚ Βέροιας, σε ΚΔΒΜ και Κέντρα Ξένων Γλωσσών σε όλο ο Πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης καθώς και ως εξεταστής προφορικών στα πιστοποιητικά γλωσσομάθειας ιταλικών (Plida, ΚΠγ, CELI, Cils) πανελλαδικά από το 2010.
Στις εκλογές του 2019, ήμουν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Θεσσαλονίκης με την παράταξη του Μιχάλη Τρεμόπουλου Οικολογία-Αλληλεγγύη και από το 2021 είμαι ιδρυτικό μέλος και Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Διδασκόντων & Εξεταστών Ιταλικής Γλώσσας. Μέλος επίσης της Ελληνικής Mensa και της Società Dante Alighieri-Comitato di Salonicco.
Συντάσσομαι στο πλευρό του Σπύρου Πέγκα που τον εκτιμώ και του έχω πλήρη εμπιστοσύνη. Κατεβαίνω υποψήφιος με την παράταξη «Θεσσαλονίκη για όλους» διότι είναι η μοναδική λύση για μια πόλη εξωστρεφή, αλληλέγγυα με πολιτικές που προωθούν τη βιωσιμότητα.

SHARE THIS: