Υποψήφιοι

Σαμψωνίδου, Αγγελική (Γαβριέλλα)

Κοινωνιολόγος, Πολιτική Επιστήμων,
μέλος της Συντονιστικής Γραμματείας ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
Γεννήθηκα και μεγάλωσα στα Γιαννιτσά, ζω με τον σύζυγό μου στη Θεσσαλονίκη όπου και εργάζομαι από το 2008. Σπούδασα Δημοσιογραφία στην Αθήνα, Πολιτική Επιστήμη και Κοινωνιολογία στη Βουδαπέστη με εξειδίκευση στις μειονότητες και τις κοινωνικές ομάδες που βρίσκονται σε κίνδυνο κοινωνικού αποκλεισμού και ολοκλήρωσα με επιτυχία το πρόγραμμα ειδίκευσης στην συμβουλευτική και τον προσανατολισμό (ΠΕΣΥΠ-ΑΣΠΑΙΤΕ) καθώς και  το πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών του Τμήματος Χωροταξίας και Ανάπτυξης της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, «Βιώσιμη και Ανθεκτική Ανάπτυξη» εστιάζοντας το επιστημονικό μου ενδιαφέρον στο Δικαίωμα στην πόλη και τον συμμετοχικό σχεδιασμό με έμφαση στις γυναίκες, μέλη κοινωνικών ομάδων που βρίσκονται σε κίνδυνο κοινωνικού αποκλεισμού.
Εργάστηκα ως ραδιοφωνική παραγωγός στο Ραδιοφωνικό Σταθμό Μακεδονίας της Ερτ3, 102 fm (2008-2009) και ως εθελόντρια ραδιοφωνική παραγωγός στον 100,6 fm του Δήμου Θεσσαλονίκης (2011-2017). Από το 2011 μέχρι και σήμερα στο πλαίσιο συνεργασιών μου με φορείς και οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών εργάζομαι σε προγράμματα κοινωνικής ένταξης και συμπερίληψης στην τοπική κοινότητα ειδικών κοινωνικά ομάδων με έμφαση από το 2015 στους πρόσφυγες. Είμαι ενεργό μέλος δικτύων και ομάδων εργασίας της πόλης σε θέματα εργασιακής ένταξης, ανθρώπινων δικαιωμάτων, σεβασμού της διαφορετικότητας καθώς και εκλεγμένη αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων και Ελληνίδων Κοινωνιολόγων-Παραρτήματος Θεσσαλονίκης.
Αγαπώ την προφορική ιστορία και τη συνέντευξη με ανθρώπους που δίνουν την προσωπική τους εμπειρία σε σημαντικά ιστορικά γεγονότα. Έχω ήδη γράψει ένα βιβλίο προσωπικής ιστορίας για την πολιτική προσφυγιά στην Ουγγαρία «Αντώνιος Θεοχαρίδης-Το Μωσαϊκό του βίου μου» καθώς και σενάρια θεάτρου της πραγματικότητας βασισμένα σε συνεντεύξεις.
Η ενεργή μου συμμετοχή παλαιότερα στο μαθητικό κίνημα, αργότερα σε περιβαλλοντικά και αντιρατσιστικά κινήματα και τα τελευταία χρόνια στην ιστορική Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης ενδυνάμωσε μέσα μου την πεποίθηση ότι η αλληλεγγύη και ο αγώνας για κοινωνική δικαιοσύνη δεν μπορεί να διαχωριστεί από τον αγώνα για περιβαλλοντική δικαιοσύνη. Το ίδιο προσπαθώ να κάνω και μέσω της δράσης μου στο Δίκτυο για το αστικό πράσινο-SOSe τα Δέντρα. Η πράσινη και βιώσιμη πόλη δεν είναι ένα όραμα που δεν μπορεί να γίνει πράξη. Είναι η άμεση ανάγκη των καιρών της κλιματικής κρίσης, της ίδιας της ποιότητας ζωής. Μπορούμε να την διεκδικήσουμε και ως πολίτες και ως Δήμος.
Αποφάσισα να είμαι υποψήφια στις εκλογές του Οκτωβρίου προσπαθώντας να συμβάλω τα μέγιστα κι εγώ με τη σειρά μου ώστε να γίνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης ανοιχτός και άφοβος στη διαβούλευση, και η Θεσσαλονίκη μια πόλη πράσινη, βιώσιμη και αλληλέγγυα, στην οποία όλες και όλοι μας θα χαιρόμαστε να ζούμε.
Μαζί με την Οικολογία-Αλληλεγγύη και τη Θεσσαλονίκη για Όλους με υποψήφιο Δήμαρχο τον Σπύρο Πέγκα.

SHARE THIS: