Υποψήφιοι

Βασιλείου, Μηνάς

Επιχειρηματίας, Ηχολήπτης

Γεννήθηκα και μεγάλωσα σε ένα μικρό χωριό, λίγα χιλιόμετρα έξω από τη Θεσσαλονίκη, στη Νέα Μεσήμβρια. Σπούδασα στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, αλλά το επιχειρείν με κέρδισε από μικρή ηλικία. Η ενασχόληση μου με τη μουσική, με ώθησε να γνωρίσω ανθρώπους του πολιτισμού και να κατανοήσω τη σημαντικότητα των τεχνών στην κοινωνία.
Στα 24 μου, ξεκίνησα την πρώτη μου επιχείρηση ονόματι GIG ME UP, με βασικό της αντικείμενο την ηχητική και φωτιστική κάλυψη συναυλιών. Έπειτα, το ανήσυχο πνεύμα μου με ώθησε να δραστηριοποιηθώ στον χώρο του ηλεκτρονικού εμπορίου, με την auto-motive.gr, ένα gender neutral e-shop με προϊόντα αυτοκίνησης.
Εν μέσω COVID, στη γειτονιά όπου μένω τα τελευταία 10 χρόνια (Άνω Πόλη, Πλατεία Καλλιθέας), δημιούργησα το Yaya, ένα μικρό specialty coffee shop & deli παντοπωλείο με προϊόντα μικρών παραγωγών από όλη την Ελλάδα.
Τα τελευταία χρόνια, βλέπω μια Θεσσαλονίκη που παρακμάζει. Μια Θεσσαλονίκη βρώμικη, χωρίς πολιτιστικό ενδιαφέρον, με τις τέχνες να δέχονται τη μια γροθιά μετά την άλλη.
Η ανάγκη μου να ασχοληθώ με τα κοινά και να βάλω το λιθαράκι μου στην πόλη όπου αποφάσισα να ζήσω και να δραστηριοποιηθώ επαγγελματικά, με βρίσκει στην παράταξη του Σπύρου Πέγκα, κάνοντας ό,τι περνάει από το χέρι μου, για μια «Θεσσαλονίκη για Όλους», μια πόλη που αγαπώ.

SHARE THIS: